zaterdag 10 oktober 2009

Zaterdag in Sydney

't Is de vierde dag vandaag, al lijkt het al een beetje langer omdat onze dagen goed vol zitten. We zijn intussen verhuisd van hostel, naar een beetje verderop in de straat maar van dezelfde uitbaters. Gisteren hebben we een bankrekening geopend, onze medicare-kaart en een tax file nummer aangevraagd en nog een hoop info gekregen. Het regende de hele dag pijpenstelen, dus dat was de ideale bezigheid ;) Zowel donderdag- als gisterenavond hebben we barbecue gegeten, de eerste avond zelfs kangoeroe (en Tine een heerlijke uitgedroogde veggieburger :P). Het is hier nogal de gewoonte om zo af en toe gratis barbecues te geven voor backpackers, of om samen op café te gaan en het eerste bier gratis te krijgen. Dus da's handig meegenomen :) In de cafés moet je hier wel bewijzen dat je al 18 bent, voor je erin komt. En van het bier krijg je een beetje hoofdpijn ;)

Donderdag hebben we een wandeling gemaakt langs het water (hier ook Bushwalk genaamd als je door bomen wandelt :P) en zo naar het Opera House (met de bekende Harbour Bridge op de achtergrond). Ineens zagen we van aan het Opera House de Steve Irwin liggen, het schip van Sea Shepherd, de walvisjagerjagers wiens kapitein (de Canadees Paul Watson) Tine bij EVA heeft geinterviewd en zo. Dus wij daar naartoe, waar we een rondleiding kregen op hun schip en daarna zelfs nog in het kombuis en voorraadkamer mochten gaan kijken. Voorts hebben we ook de Botanical Gardens bezocht. Ongelooflijk wat voor dieren en planten ze daar hebben. Er zitten meer dan 20.000 'flying foxes', heel grote vleermuizen. Die hangen gewoon een beetje te wapperen aan de vele exotische en schone bomen in dat park. Ze maken veel lawaai, maar dat doen alle vogels hier graag. Ik denk dat het hoogste percentage van onze foto's vogels afbeeldt :) Zelfs Tine met haar vogel- en kippenschrik (hihi).

Vandaag (zaterdag) zijn we naar het aquarium van Sydney gegaan. Het leukste dier daar is natuurlijk de Platypus (vogelbekdier), al vond Tine de haaien spannender. Van alle vreemde vissen hebben we foto's proberen trekken maar dat was niet altijd makkelijk in die donkere aquaria. Morgen volgt Wildlife World, een soort zoo voor Australische dieren net naast het Aquarium. Meer foto's zullen we later proberen posten.

Tot de volgende keer maar weer!



3 opmerkingen:

  1. Leuk om je stem te horen op het filmpje Tine ;-) Je hebt veel groetjes van meme temse die daarnet belde om te horen hoe het met jullie gaat. Meme van lede is benieuwd naar de paarse boom! Make your day!! Slaapwel voor nu, nu is het bij jullie dus ongeveer kwart na negen op zaterdagavond, als ik het goed heb? Moeken (en vaken ook natùùùùùùùrlijk!)met een kuz voor Tine en een knuf voor Tim :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tim schrijft leuk hé ;-) Iedereen maakte hier dezelfde opmerking gisteren! Je klinkt zo enthousiast hé Tim, dat het ons allen deugd doet! We voelen je genieten in je woorden ... :-) Jullie hebben de liefste en warmste groeten van miet en robin, janne en sander en natuurlijk van ons! dieieiekke zoen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Even om te melden dat we die stukjes sàmen schrijven hé :) (T&T)

    luv!

    BeantwoordenVerwijderen