woensdag 21 oktober 2009

Spijs en drank

Eindelijk wat meer internet. We hebben wifi bij de oude mevrouw waar we nu zitten. Het plaatsje heet Cronulla, en het is een deftige buitenwijk van Sydney, aan de oceaan. Het doet ons vooral denken aan Wisteria Lane, al die dunne madammen in hun chique sportkleding, joggend langs het oceaanpad. Of ook nog dunne mevrouwen die met hun vriendin en dure buggy (mét baby, jep) snelwandelen langs datzelfde pad. Dat lijkt hier wel de publieke sport te zijn :).
Voorlopig hebben we nog geen eigen kamer en slapen we in de living, omdat er ook een Chinese is die 'onze' kamer heeft opgeëist. Maar binnenkort legen we een andere kamer in het huis en gaat zij daar slapen. Onvoorstelbaar wat deze kranige 94-jarige in haar leven heeft verzameld. De garage en een hele kamer in haar huis staan bomvol met dozen, en ook op de andere plekken is het nogal volgepropt. Er zijn bijvoorbeeld vijf tv's, maar ik denk niet dat er een van werkt :)

Het huis is niet zo proper, maar omdat we hier 2u per dag moeten werken voor onze inwoon- en voedselkosten, kunnen we het alleen maar beter maken. Vandaag hebben we bijvoorbeeld de koelkast uitgemest (die was héél vuil!), de komende dagen vinden we ongetwijfeld wel andere huishoudelijke klusjes die al een jaar niet meer zijn gedaan. En hopelijk kunnen we snel naar 'onze' kamer met uitzicht op de oceaan en een eigen balkonnetje.

Ander nieuws: we hebben een auto op het oog (Holden Commodore, een station wagon van de Australische 'Opel'). Eigenlijk hebben we al een deposit betaald, maar in de tijd die we nodig hadden om ons geld uit België hier te krijgen, is de auto in panne gevallen. Er zijn nu kosten aan die de eigenaar op ons wil afschuiven. Maar zelfs met die kosten inclusief en de kosten die er nog aan zouden zijn (lamp vervangen, sterretje in de venster, stuur nakijken), zou het nog steeds een goede auto zijn, gezien zijn leeftijd (van 1996) en prijs. En ik vind het ook geruststellend dat onze auto volledig in orde zou zijn voor we ermee de outback intrekken. Meer daarover alleszins later, want we gaan morgen de auto nog een keer bekijken en de kans is zeker reëel dat we er morgen ook mee wegrijden!

Maar waar ik 't ook even over wou hebben, is het eten en drinken hier. 't Is raar, maar de gezonde dingen zijn heel duur, en toch is niet iedereen moddervet. Yoghurt, muesli, kaas, melk, noten en groenten zijn echt een stuk duurder dan bij ons. Terwijl 'kant-en-klaar'-maaltijden, tofu, noodles,... echt veel goedkoper zijn. We hebben in de hostel dus vooral veel kant-en-klaarpasta van 1 dollar per zakje gegeten. Want wonder boven wonder: zelfs de 'chicken curry' en 'carbonara' zijn volledig vegetarisch :)
Er is ook een groot verschil tussen groenten in de winkel (4 dollar per kilo appels!) en op de markt (1 dollar per kilo). God, je zou mij moeten zien kwijlen op die fruit- en groentenmarkt :) En ik bij Tim maar puppyoogjes gebruiken voor asjeblieeeef nog een mango of een rare aziatische peer, of een ananas van maar anderhalve dollar! (= ongeveer 1 euro). Jammer dat we daar nu niet meer naartoe kunnen, nu we zo'n 30 kilometer buiten Sydney zitten. Maar ik vind hier ongetwijfeld wel een marktje in Cronulla ;)
We zijn alleszins al cracks geworden in het uitzoeken van lekker maar zeer goedkoop eten!

't Is nu de moment voor wie graag eens met ons wil skypen of msn'en, want we zitten hier ongeveer een week en hebben draadloos internet en tamelijk veel tijd.
Ook een beetje tijd om onze foto's eens te ordenen en op een website te zetten. Wordt vervolgd!

Groetjes, ook van Tim die naast mij zit en stiekem meeleest :) (en ook al erg goed is geworden in de Australische - zeer veel gebruikte! - uitdrukking 'No worries!'. Hij vindt zo ongeveer alles tof en avontuurlijk, en ik moet zeggen dat het hem hier heel goed afgaat :))

6 opmerkingen:

  1. de kwijl komt hier uit onzen mond
    vooral die van janne ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Precies zoals ze in India zeggen: No hurry, no worry, no chicken, no curry!
    Blij te horen dat alles daar goed gaat, en subiet nog beter met 4 wielen onder jullie achterste.
    Nog veel avonturen en trips en groenten en fruit en alcool en plezier enzoverder toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lassuyt chrisoktober 23, 2009

    laat het jullie maar smaken, nonkle chris

    BeantwoordenVerwijderen
  4. zo te lezen gaat alles daar beter dan thuis.
    veel succes met de auto maar vergeet niet bijtijd te tanken misschien is er wel een gat in de tank.
    geniet als toerist en als werkkracht van uw dagen. nog geen gevaarlijke slang of spin gezien. zeker een foto van maken en doorsturen.
    de groeten aan de kangoeroes van de vlaamse leeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vandaag een slang gezien maar net te laat om ze to fotograferen!

    BeantwoordenVerwijderen