vrijdag 1 januari 2010

De laatste dag van het jaar

't Is 31 december en bijgevolg dus de laatste dag van 2009. Nog snel even van die gelegenheid gebruik maken dus om jullie op de hoogte te houden van onze avonturen. De laatste dagen hebben we niet zoveel gedaan, omdat het na Kerst maar bleef regenen. Gisteren was het wel zonnig en zijn we in de (heel!) hoge golven gaan ploeteren, maar voorts hebben we niets vernoemenswaardig uitgestoken.

Straks vertrekken we naar de stad, om Nieuwjaar te vieren in Sydney City! Samen met onze Zweedse vriendinnen gaan we bubbels drinken (de fles die ik voor onze catalogussenjob heb gekregen :)) en van op afstand naar het vuurwerk op de Harbour Bridge kijken (uiteraard!). Misschien zien jullie ons wel ergens passeren op de Belgische tv als ze het Sydniaans (hihi) vuurwerk - naar jaarlijkse gewoonte - uitzenden :)

Er is nog een grappige anekdote die we tot nog toe vergeten publiceren waren :) Op Tims verjaardag zijn we gaan zwemmen in het Aquatic Centre van het Sydney Olympic Park (jep, 't echte, van de Spelen in 2000). Groot 50-meterbad, kleiner bad, toffe watermachine voor de kinderen, Rapid River, een buis, bubbelbaden. Alles erop en eraan dus! In het grote 50-meterbad dreef een opblaasbare (gigantische!) draak, waar een lange rij kinderen stond voor aan te schuiven. De regel: als je eraf schuift (en aangezien ze je heel de tijd bespuiten met de tuinslang is dat een reƫle optie) moet je eruit. Wij dachten: er kent ons hier toch niemand, wij gaan ook! :) Stonden we toch al meer dan tien minuten aan te schuiven toen er een redder bij ons kwam en zei dat we een zwemtest moesten doen voor we erop mochten. We dachten dat het een grap was - haha - maar hij meende het. Dus moesten we bewijzen dat we konden zwemmen, over een afstand van nog geen twintig meter, en toen kregen we een groen polsbandje waarmee we op de draak mochten. En we zijn allebei tot aan het einde geraakt :)
Natuurlijk nog dagen lang mogen uitleggen waarom er een groen bandje aan onze pols hing :) :) :)

Iedereen alvast een vrolijk, voorspoedig, gelukkig en gezond 2010 gewenst!

Gegroet!

Tine

1 opmerking:

  1. nonkel chris wenst u beiden een gelukkig 2010, het nieuwe decennium, vreemd dat nu op 1 jan 2010 het nieuwe decennium begint en bij het nieuwe milleniium waren er pipo's die niet wilden weten dat het niuewe millinium 10 jaar geleden dus op 1 jan 2000 begon, pipo's......
    groeten en veel werkgenot

    BeantwoordenVerwijderen