donderdag 14 januari 2010

Test your limits

'Test your limits' is het thema van de Australische Jamboree waar we zaterdag op bezoek zijn geweest. De bezoekformulieren waren al sinds november van het net gehaald, maar ik heb een mailtje gestuurd met mijn jamboreaanse ervaringen in Engeland en St-Joris-Weert erin en ik kreeg het heuglijke nieuws dat ik nog toegelaten werd! Dus Tim en ik zaterdag gepakt en gezakt met picnick, een dozijn waterflessen ('t was héél heet) en fototoestanden richting Cataract Scout Park in Appin (nog geen zestig kilometer van onze verblijfplaats!).

We moesten ongeveer twee kilometer van de poort parkeren, zoveel auto's stonden er al! Er kwam meer dan 10.000 man op bezoek, terwijl er 'maar' 13.000 kindjes aan de Jamboree deelnemen. Anders dan op andere Jamborees was er hier niet zo veel internationaal volk en waren de deelnemers nog erg jong. Gemiddeld zo'n 13 jaar, vermoed ik. We zagen veel blije moeders die hun kinderen kwamen bezoeken, hebben wat rondgelopen in de contingenttenten van alle Australische staten, baanden ons een weg tussen de bendes jongeren die massages, gezichtsprays, spelletjes en grapjes aanboden onderweg, bezochten het mediacenter en namen een kijkje op de activiteitenterreinen waar onder andere drie opeengestapelde containers een schone klimmuur + deathride vormden. Maar al bij al was het veel te warm om er uren rond te lopen in de schroeiende zon, dus toen we alles gezien hadden zijn we in Wanda Beach gaan zwemmen.

's Avonds hebben we natuurlijk Kim en Justine nog bewonderd op tv :) De Australiërs zijn echt heel grote fans van Kim Clijsters. Ze hemelen haar voortdurend op en zijn een stuk minder bescheiden dan wij Belgen. En ze is verdorie niet eens van hier! :)

Zondag moest Tim werken, net als maandag, gisteren en vandaag. Jep, hij heeft een jobke als carwasher in Sydney stad. Het is er een beetje - om een typisch Australisch woord te gebruiken - 'dodgy'... Hij mag er wel met coole auto's rijden maar moet ook met vieze chemicaliën werken en de momenten waarop er geen klanten komen, tellen niet mee als werkuren. Louche dus... Vandaag is zijn zesde dag - payday - en gaat hij op basis van zijn loon beslissen of hij nog langer blijft. We houden jullie op de hoogte!

Ik ga intussen aan de dagelijkse kuiswerken beginnen en daarna nog wat catalogussen klaarmaken voor verdeling.

Groetjes!

Tine x


* De foto van Bondi Beach uit de vorige blogpost
* Binnenin de contingenttent van de staat Victoria
* Overal scoutjes en hun ouders :)
* De 'Flying Fox'
* Langs de wegen stonden overal Jamboreanen hun diensten aan te bieden





6 opmerkingen:

  1. Frederik en Karlienjanuari 14, 2010

    Tim en Tine,

    Eerst en vooral bedankt voor jullie kaartje! Ook al is het niet de bedoeling, jaloers maken jullie ons toch ;)!

    De reis die jullie voor ogen hebben, lijkt in ieder geval heel erg de moeite. Gaat wel zalig zijn in die Holden, haha. Als het eens past moet je es een fotootje daarvan posten :). Goed dat jullie ook het westen van australië meepikken. Daar zal je in ieder geval al meer kangoeroes zien :).
    Van onze kant zijn we aan de eerste werken op onze bouwgrond begonnen. De start van de werken komt dichterbij, hehe.
    We volgen jullie avonturen zeker verder op deze blog.
    Veel groetjes en blijf genieten!

    Frederik en Karlien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Frederik en Karlien!

    Tof dat jullie meevolgen! Een foto van onze schone Holden staat ergens in 't begin van de blogs (eerst naar 2009 gaan en dan naar 't mapje oktober, vermoed ik. Ofwel gewoon via 'oudere berichten' altijd maar naar onder scrollen. Titel is iets met 'F***ckin good car' :))

    In jullie vogelboek zal het 'om ter meest' worden :) Jullie hebben er wel héél veel gezien! Maar we zitten niet zo heel ver achter... Wacht maar! Ik denk dat er dan niets anders op zal zitten: nog eens naar Down Under afzakken om de vogelboek te vervolledigen ;) (en alléén daarvoor natuurlijk!)

    De kangoeroes zijn hier echt compleet niet vertegenwoordigd in het landschap, maar ze houden misschien gewoon niet echt van de zee :) Eens we het binnenland inrijden zal het niet te lang duren (hoop ik!) :)

    Groetjes!

    Tim & Tine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. toch nog leuk zekers daar bij al die scoutjes ;geen oudbekenden gezien ?
    groeten , vake

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helaas niet, maar wel vandaag nieuws gekregen van Laure (Parijs, World Scout Jamboree 2007, mijn Franstalige compagnon daar). Misschien gaat ze ook naar de Jamboree in Zweden (2011). En Ed, mijn Brits maatje op Flamboree, mailt ook zo eens in de maand. En in maart komt ie wellicht naar Australië, misschien kunnen we elkaar zelfs hier ontmoeten :). Heel tof om die contacten te onderhouden en zo af en toe in gedachten naar nog andere landen te kunnen afdwalen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. HELLO TINE EN TIM !
    zal ik nog eens iets vertellen over onze kleine Lukas ? gisteren ging de onthaalmoeder hem ophalen uit zijn bedje na zijn middagdutje...tot haar grote verbazing, lag hij niet meer in zijn bedje !!! maar wel in het bedje ernaast...bij Femke...
    jaja, twee jaar....
    groetjes !
    tante regien

    BeantwoordenVerwijderen
  6. en een gralijk gelukkig nieuwjaar, he t en t.
    alvast was het scoutstreffen toch nog wat mee... terwijl het hier serieus aan het vriezen was, zag ik op het journaal dat het ginder snikheet was vorige week, geniet er maar vollen bak van... groetjes van ddd...

    BeantwoordenVerwijderen