vrijdag 8 januari 2010

Regenwoud en Bondi

Maandag zijn we op daguitstap geweest :) Eerst naar het Minnamura Rainforest Centre gereden, het enige stukje regenwoud zo 'beneden' in Australië. Het deed mij eerlijk gezegd gewoon denken aan de Ardennen: veel varens, groen, bomen die niet droog en kaal zijn, beekjes overal,... Er was ook een watervalletje, maar dat stond niet in proportie met de steile weg die we ervoor moesten beklimmen. Puffen en zuchten om er te geraken, ik had het me iets grootser voorgesteld :) Maar gelukkig was er nog een grotere waterval in de buurt, Carrington Falls, waar we ook naar gaan kijken zijn. Daar viel het water van negentig meter naar beneden in een plas pikzwart water, maar je had er ook het uitzicht op de bergachtige omgeving. Schoon schoon!
Daarna zijn we via een heel bochtig en tamelijk gevaarlijk bergwegske naar beneden, naar Kiama gereden, waar er een 'Blowhole' is. Het is iets natuurlijk, een gat in een rots waar de zee - als de golven krachtig genoeg zijn - doorspuit als een fontein. Helaas was de zee niet in opperbest humeur en hebben we eigenlijk niets van het Blowhole-effect gezien. Iets verderop in de zee stonden nog de 'Cathedral Rocks', stenen in de vorm van een kathedraal :) De zee errond was fel appelblauwzeegroen, echt zoals op een paradijselijk eiland! Daar dus ook een tussenstop gemaakt, foto's getrokken en wat met ons voetjes in de zee gezeten. Onderweg naar huis zijn we nog gestopt in Wollongong, een van de grootste steden in NSW. We namen de 'scenic drive' naar huis, over een grote brug die in de oceaan gebouwd is (woehoew!). In Cronulla nog pizza gegeten op de dijk, terwijl de surfers in de zonsondergang de golven onveilig maakten. Leuke dag met meer dan 300 kilometer op de teller!

Gisteren (woensdag) zijn we naar Bondi Beach gegaan, je weet wel: het beroemde strand van op tv :) Ik had eerst nog een job interview in wat een carwash café bleek te zijn, maar nog geen nieuws daarover. Dan doorgereden naar Sydney stad om onze post op te halen en te gaan zwemmen in Bondi. Man, was me dat daar 'nen nest' :) Héél veel mensen (precies Blankenberge of zo :)) en tamelijk bedroevende golven. Bovendien moesten we meer dan 12 dollar betalen voor twee uur parking! Maar we hebben toch nog eens gezwommen, en we hebben toch ook Bondi Beach eens gezien :)
(foto's van Bondi volgen nog)

Vandaag is Tim weer naar de stad, ook een job interview, ook in een carwash :) We zullen zien...

Ik lees hier op de site van De Morgen dat het intussen weer goed sneeuwt en vriest in België? Kunnen jullie al schaatsen op de Donk?

Groetjes!

Tine

PS: wie ons graag eens een reactie wil sturen kan ook mailen: tine _ lassuyt [at] hotmail punt com (maar dan zoals het hoort, ik doe het hier maar raar om spam te vermijden). Naar het schijnt lukt het 'reageren' op deze blog niet zo vlot. Tip: als je de melding krijgt dat het mislukt is, moet je dat gewoon negeren en dan lukt het wel.
Hier is de procedure: bij 'reageer als' kies je voor 'naam/url' en dan typ je je naam (url mag open blijven). Als je dan op 'doorgaan' geklikt hebt, staat je bericht bovenaan en moet je nog een veiligheidscode overtypen. Als je dan op ok klikt, is het normaal gezien gelukt.


FOTO'S:
- Tim in het regenwoud voor een gigaaantische boom
- wij bij de kleine waterval, genomen door iemand met een dikke vinger :)
- bij de grote waterval
- de cathedral rocks
- aan het Blowhole Point (waar meer te zien was aan de oceaan dan aan het blowhole zelf)





7 opmerkingen:

  1. mooi is het ginder :-) maar hier ook hoor! op dit ogenblik schijnt er een deugddoend, laag winterzonnetje op het dunne, witte sneeuwtapijt dat onze natuur geworden is. het geheel wordt overgoten door een sluier van misterieuze witte mist ... dit is meer dan een plaatje van het fototoestel waard! minstens een wandeling met wel 20 prachtige plaatjes van dit kleine natuurwonder! mooi, mooi mooi!!! en wij genieten er van!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en wat een reactie plaatsen betreft : 't gaat hier een beetje anders hoor Tine. je kiest idd eerst "naam/url" waarop je je naam invult, dan maak je een reactie aan en klikt op "reactie plaatsen" die zegt dan dat het plaatsen mislukt is, maar dan zeg je gewoon opnieuw "reactie plaatsen" en pas dan kan je de "code" overtypen en de reactie plaatsen .. je moet je werk dus eigenlijk es overdoen voor het lukt :-) geniet ginder nog van alle moois en leuks en vooral van elkaar natuurlijk! dikke kuz van moeken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Den Tim op weg naar een jobke, der was duidelijk enkel een duurdere prijs van het bier nodig om deze werkverletter aan de arbeid te krijgen.
    Gelukkig dat ze daar hier niet opgekomen zijn!
    Aldo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een boom , al da hout om te zagen en te klieven !!!!
    groetjes , vake

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmm, Tine werkend in Carwash-eethuis roept bij mij (in my twisted mind) een beeld op van Tine in bikini auto's wassen meer gebruik makend van lichaam dan van spons... Gohja, tis een manier om geld te verdienen natuurlijk ;-)

    Ik zal hier dan ook even testen of het eerder Tine's, dan wel moekes methode is om dit hier te posten (eerste comment, spannend!!)

    Verder: Bedankt voor het zalige kerst/nieuwjaarskaartje!! wat een verrassing was me dat ;-D Moest ik het nog niet gezegd hebben: ook voor jullie een fantastisch 2010 gewenst!
    Geniet nog van jullie verblijf en tot hoors of ziens of schrijfs of ... !
    Veel kussies terug aan Tine.
    En een groet terug aan Tim!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha, nee :) het carwashcafé is niets geworden. Maar nu Tim wel (zeer) fulltime in een carwash werkt (ook niet in bikini :) maar wel 'wassend') moet ik eigenlijk dubbel werken voor de oude mevrouw, zodat we ons onderdak en voedsel nog steeds 'verdienen'. Dus da's al 4u per dag, en daarbij nog de catalogussen die ik nu in mijn eentje doe. Onze dagen zijn aardig gevuld nu!

    Danku danku voor de wensen :) Het kaartje is met veel plezier verstuurd!

    En, was het nu Tines of moekes manier van posten? ;)

    x Tine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het was wel degelijk moekes manier van posten ;-)
    Veel werkplezier!!
    X

    BeantwoordenVerwijderen