zondag 24 januari 2010

Op weekend in Toukley

Ik besefte ineens dat we bijna anderhalve week niets meer van ons lieten horen. Het is erg druk geweest, maar hier dus ons verslag :)

Vorige week vrijdag is Tim gestopt met werken bij de carwash. Hij werkte hard en kreeg er amper geld voor in de plaats, en daarenboven is de bazin een kwaaie heks die zeer racistisch was tegenover Tims Nepalese collega's en zo. Het was meer dan genoeg geweest :) Vrijdagavond zijn we dan op weekend vertrokken naar Toukley (ten noorden van Sydney). Lukes familie verblijft er elk jaar in de zomer enkele weken op een camping, in drie bungalows naast elkaar. Voor ons hadden ze een stukje gras gereserveerd naast de bungalows, zodat we daar met onze auto konden staan. Dus wij kampeermateriaal, matras, slaap- en zwemgerief ingeladen en naar daar. Het was aan een groot meer waar acht maand geleden zelfs een haai in had gezwommen (die ze dan met boten terug naar de zee moesten escorteren :)). En overal zaten er pelikanen! We hebben het hele weekend vooral aan het water gespendeerd. Gaan zwemmen aan het strand, gaan vissen iets verderop in The Entrance, garnalen gevangen 's nachts in het meer en tussendoor gezellig in de zon gegeten en gedronken. Zondag op ons gemak terug naar Cronulla gereden, waar we dan enkele dagen hebben nagedacht over wat we nu moesten doen: vertrekken zonder geld en vooruitzichten, of toch nog een poging doen om hier werk te vinden.

De oplossing kwam woensdag, terwijl we weer catalogussen aan het uitdelen waren, toen Luke belde dat hij via via aan een job was geraakt voor ons. Via via is altijd het beste, maar het moet nog lukken ook hé :)
We mochten donderdagochtend in Silverwater in een 'warehouse' gaan werken, allebei. Dus wij donderdag om half zes opgestaan om om acht uur te beginnen. Tv's inpakken in plastic zakken die strak rond de tv-doos geplakt moeten worden. De hele dag hetzelfde dus, rechtstaand, maar we werken wel aan dezelfde tafel, de radio staat aan en er werken nog enkele backpackers, waardoor we iets hebben om over te praten :) Aangezien het werk 'casual' is, weten we niet echt op voorhand wanneer we zullen kunnen werken, maar we hebben alvast donderdag en vrijdag gewerkt en volgende week donderdag mogen we terug (maandag is het brugdag omdat het hier dinsdag 'Australia Day' is, een feestdag. En woensdag is er niet genoeg werk). Hopelijk kunnen we dit enkele weken doen en dan hebben we een beetje reserve om te vertrekken.

De voorbije twee dagen en vandaag is het hier snikheet (bijna 40 graden). Misschien zien jullie dat daar ook in het nieuws? Omdat we in een schuur moesten werken, hebben we wel een beetje afgezien, maar vandaag kunnen we gaan zwemmen!

Tot de volgende!

Tine x

* onze auto/slaapplaats aan het meer
* het meer en een visser die de pelikanen overschotjes vis voedt
* de pelikaan die dat heel tof vond
* meer pelikanen, in The Entrance
* Tim maakt alles klaar om zielige kleine visjes te vangen
* en hij probeert...
* de vangst. Die dan daarna altijd werd teruggegooid met een bloedend lipke... Niet echt my cup of tea...!
* een vreemde zonsondergang over het (zoute) meer








4 opmerkingen:

  1. zijn dat al flatscreens of nog dikkebuikeTVs die je moet inpakken ,
    40 graden! wij hebben dat ook op 2 weken samen.
    allee de sneeuw is weg en de vriezeman ook bijna. de houtchauffage is geleverd en bijna op zijn plaats, nog een paar weken en t'is hier ook 40 graden binnen :) hout is meer dan hobby !! vake

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jippie :) al aan 't voorbereiden voor als ik terugkom, zodat de overgang nie te groot is? :)

    het zijn flatscreens en niet zo heel groot, ik denk een zevental kilo per tv. gelukkig!

    veertig graden is helaas te warm om te bewegen, en iedereen zit gewoon de hele dag binnen met de airco aan. we hebben liever een beetje minder eigenlijk! maar bij jullie is het dan weer het andere uiterste...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vrijdag was er een Australische stand up comedian op TV, één van zijn grappen: 'Niet alle Australiërs zijn racisten hoor. Ik schat ongeveer.... 90%. De andere 10% zijn Aboriginals'. Erg eh, 't is daar te horen niet gastvrij voor andere kleurtjes.
    Wijze pelikanen! En zo dicht!
    Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. kheb die stand up comedian ook gezien, en die echt geniaal!
    ik hield er er toch van, maar das niet erg vreemd voor mij zeker!

    die pelikanen zijn inderdaad zalig, ik krijg zo een 'finding Nemo'-gevoel...

    kben bij dat jullie terug een jobke hebben gevonden, en als het daar te warm is stuurt gerust een postpakket met wat zon erin, wij kunnen hier wel wat gebruiken

    lieve zoenen
    (de examens zijn bijna gedaan, eindelijk, dan is er weer meer tijd om te mailen of te schrijven... hoewel ik jullie blog wel int oog hield, voor nieuwigheden, en kben heel blij met het vervolg!)
    Lien

    BeantwoordenVerwijderen