zondag 27 december 2009

Santa op bezoek

Hier mag het dan al zomer zijn, daar hebben we gisteren op kerstdag zelf niet al te veel van gemerkt. Christmas Eve (hier niet zo belangrijk) was wel warm - we hebben zelfs gezwommen - en Tim maakte kalkoen 's avonds, die Nonna errug lekker vond :). Soit, ook onze Australische kerst begon zonnig maar ontaardde al snel in een regenachtige bedoening. Maar niet getreurd, de rest was wél echt Australisch!

We lunchten bij Lukes grootmoeder en de familie langs vaders kant. We kregen zelfs een cadeau (Tim sokken en ik een doos Belgische chocolade :)). Het eten zelf was koud buffet met een veelvoud aan slaatjes en kersttaart als dessert. Toen iedereen stilaan afdroop moesten wij ook vertrekken om te gaan dineren in de buurt van Parramatta, zo'n veertig minuten rijden, bij de familie langs moeders kant. Ook weer heel vriendelijke mensen!

Volgepropt met toastjes (altijd weer de typische dips!) moesten we alweer aanschuiven voor het echte avondeten. Geroosterd varken, een ganse kip of drie, een dikke ham, zalmsalade,... Gelukkig vond ik ook nog enkele groentensalades en aussie potato bake ;) maar Tim heeft zich voor de tweede keer die dag toch goed rond gesmuld!

En dan werden de kinderen ongeduldig. Luke zou zich naar jaarlijkse gewoonte in het Santa Claus-pak heisen, dus hij ging zich snel omkleden terwijl de rest in de living ongeduldig zat te wachten op zijn komst (naast de (plastic, uiteraard :S) kerstboom voooooooooooool cadeautjes). Blijkbaar herkende niemand van die kinderen hun neef Luke :) Volgens de traditie brengen de kinderen dan alle pakjes van onder de kerstboom bij Santa, die dan zegt aan wie ze het mogen geven. Gezellige boel dus, iedereen die tegelijk pakjes zit open te scheuren en intussen probeert uit te vissen wat anderen kregen :)
Ook wij vielen weer in de prijzen: fles wijn deze keer!

Na Santa's bezoek deden we een wandeling in de buurt, op zoek naar de huizen met schone lichtjes :) Rare gewoonte, vond ik. Je passeert er toch elke dag op weg naar huis en zo? Maar de kinderen vonden het, ondanks de regen, toch tof.

Nog dessert gegeten (typische Pavlova), en dan terug richting Cronulla met een tussenstop bij iemand van de vriendengroep die zelf een kerstfeestje gaf (waar ook het Halloweenfeestje was!). En dus met onze nieuwe maatjes de avond vrolijk afgesloten!

Vandaag - Boxing Day - vooral geluierd...

Hoe was jullie kerst?

Groetjes!

Tine

Foto's:
* koud buffet bij 'grandma'
* wij in onze kerstoutfit :)
* Luke als Santa tijdens het pakjesritueel
* Luke, Luke en Tim op de afterparty




7 opmerkingen:

  1. Hoi T en T,
    Vooreerst late verjaardagszoenen aan Tim. Ik wist niet dat jullie beiden zo kort bij elkaar jarig zijn.
    ten tweede : een late kerstknuffel van ons hier, dat mag nog hé, het is immers tweede kerstdag vandaag.
    Amai, amai, daar wordt er daar toch wat afgegeten jongens, jongens, dat is niet te doen, altijd hebben jullie fesstjes en hapjes en toestanden.
    ik begrijp niet hoe jullie zo slank blijven.
    Zwemmen jullie alles er altijd weer af of hebben jullie een ander geheim dieet ?
    Bij mij was het deze week ook verplicht dieet : ttz : een hele week maag- en darmklachten, krampen en bijhorende ....
    Ik hoop dat ik morgen wat kan binnenhouden op het etentje bij de familie, anders stuur ik mijn deeltje op met de post naar jullie !!!
    Allé, nu ga ik nog wat inkopen doen.
    ook een knuffel van Pol en Marjolein hé.xxxx
    liefs, tante L

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi daar!

    Ook een vrolijke kerst!

    Oei oei, ons imago! We doen ook vaak gewoon niets, hoor, en zitten thuis een beetje achter de computer :). Ik heb tussendoor ook al bijna drie boeken gelezen in deze drie maand, iets waar ik de voorbije jaren nooit tijd voor maakte. Maar dat is allemaal niet zo spannend om over te schrijven :) Dus horen jullie inderdaad telkens de feestjes-fuifjes-drinktoestanden-verhalen. Die we natuurlijk wel tof vinden! ;)

    En slank, tja, goeie genen zeker? :)

    Had vorige week ook maagproblemen, maar is intussen allemaal weer over. Ik hoop dat je ook snel geneest! 't Zou zonde zijn om al dat eten morgen niet te kunnen eten...

    Hopelijk is het daar morgen een supertof familiefeest, denk eens aan ons ;)! Ik hoop dat we vanalles te doen gaan hebben want 'k zie er wat tegenop om eraan te denken...

    Heel veel groetjes!
    Knuffel terug voor Marjo en nonkel Pol ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. kerstman luke ziet er heel grappig uit
    ik lees hier al waar k naar vroeg in mn mail

    ik lief je

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Steven_Meena_en_Seppedecember 27, 2009

    dag Tine en Tim,

    Ja, dan nog net op de valreep voor 2010 jullie een gelukkige verjaardag gewenst! waar een blog al niet goed voor is ;-)

    we zien dat jullie het super wel stellen zeg, mooie fotos, we willen meer van dag . Luke ziet er echt outback Luke uit, het logootje van Vijf_TV hangt nog net niet aan zijn Tshirt... Helaas minder om te horen dat jullie enkel dode Skippie's zien en geen alive en kicking kangaroes. Kicking mag je dan letterlijk nemen zeker, naar t schijnt kunnen ze nogal fel met hun rechter uit de hoek komen, ondersteund door de staart. Vwala met deze onzin vul ik hier jullie blog.

    Met het thuisfront in petegem-a-d-leie alles ok. Seppe is ook terug alive en kicking, de aerosollekes nemen we er graag bij. We mogen weer onder de mensen komen met hem, na een isoleercel van enkele maanden. Hij stelt het vree goed, zelfs zo goed dat hij veel minder slaap nodig heeft als een ander kindje, hij komt om de twee uur wakker :-) maar t'is nogal vlug geregeld, tuut erin en wij er ook terug in.

    het ga jullie goed ! Het leuke aan deze wereld is, hoe j't ook draait of keert of waar je je ook mag schuilhouden, s'avonds kijken we naar dezelfde sterren he

    groetjes,

    Steven, Meena en Seppe

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoi!

    merci voor de late verjaardagswensen :)

    haha ja! luke is wel een beetje vijftv-ig :)

    nog geen kangoeroes ontmoet, maar inderdaad, de (vooral rode) kangoes kunnen wel eens agressief zijn. die zijn ook supergroot!!
    hoef ik niet per se te ontmoeten, gewoon vanuit de verte bespieden is al ok :)

    de sterren zijn hier wel een beetje anders, daar moet ik je teleurstellen
    maar de maan is dezelfde :) dus die kunnen we allebei zien!

    heel veel groetjes aan Meena en Seppe, genoeg slaap gewenst en hopelijk loopt alles stilaan los met Seppe..

    x Tine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi daar,


    Het is ondertussen maandagmorgen, de dag na zondag(ha, ha), maar ik bedoel : "de" zondag hé.
    Gisteren was de familie samen in "Het Smetléé", weet je wel.
    Je weet dat godverloren dorpje toch nog wel liggen hé.
    Nee, nu serieus : het was weer bien zenne, maar wel wat kalm, dat zal zijn omdat jullie er niet waren zeker!
    Amai, die gastjes van Pieter, Steven en Veerle zijn echt ook al groot zenne.
    Emma die leest gewoon al haar briefje voor, niet te doen jong.
    Wij worden echt oud.
    We hebben echt aan jullie gedacht hoor.
    Deze morgen belden we naar mémé voor haar verjaardag en ze vertelde natuurlijk doodgelukkig dat jij al gebeld had !!!
    allé, liefs uit het prachtige Berlare

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij hebben ook aan jullie gedacht!
    Blij te horen dat het tof was, en leuk dat Emma haar eigen brief heeft gelezen! Fier, zeker? En Pieter en Sophie ongetwijfeld nog meer :) Ik ga al dat klein grut niet meer herkennen als we terugkomen!

    BeantwoordenVerwijderen