dinsdag 15 december 2009

De goudzoekers

Zaterdag zouden we naar Bathurst gaan. Zo'n drie uur rijden - in België zou je dan in de Ardennen staan en bijna de grens over zijn, hier ben je gewoon een beetje meer naar het westen gereden. Anyway, wij dus de trip aangevat in Lukes auto, we gingen namelijk naar een housewarming-iets van zijn neef. Omdat we onderweg nog even stopten bij zijn moeder, moesten we na zessen nog tweehonderd kilometer afleggen, in de avondzon die over de uitgestrekte, licht glooiende, goudgele (uitgedroogde :)) weides scheen. Heel schoon, vond ik. Echt zoals ik mij Australië had voorgesteld. Niet het blinkende van de stad, het typische stranduitzicht in Cronulla of het beboste van de Blue Mountains, maar overal kuddes zwarte koeien, loslopende geiten en troepjes schaap die tegen de avondzon donkere silhouetten vormen. En dan hier en daar langs de weg enkele saloonachtige winkels uit een vervlogen tijd, en boerderijen/villa's midden in de velden. We zaten dan wel in de warme auto, maar we genoten!

De housewarming zelf was niet veel soeps. Een houten huis in een tamelijk achtergestelde buurt, met een zielig tuintje en naast Lukes familie enkel wat rare mensen. Het gevolg was dat we rond half twaalf allemaal weer naar huis wilden. Onderweg geen mooie landschappen meer te zien, maar wel een prachtige sterrenhemel. De sterren reikten tot aan de horizon overal waar ik keek, waardoor ik echt het gevoel had dat de wereld een bol is :) We zagen het Southern Cross en Orion, maar voorts kennen we niets van de sterren aan deze kant van de evenaar, dus heb ik maar gewoon een beetje gekeken :)
We hebben ook onze eerste kangoeroes gezien. Zij het dan wel dode langs de kant van de weg... Vijf 'verse' en enkele half opgegeten... Jummie :(

Gisteren hebben we nog een spannende avond beleefd toen we 'onze' lens konden kopen. We hadden op een Canon 60mm macro geboden op Ebay (pak goedkoper dan in de winkel!) en gisteravond liep de bieding af. Twee mensen boden maar tegen elkaar op terwijl Tim quasi-koelbloedig toekeek. Maar zelfs met een spannende laatste tien seconden is het toch afgelopen in ons voordeel :) En dus zijn we er gisterenavond nog naar Sydney city om gereden! Vandaag was het helaas regenachtig en hadden we nogal veel werk met de catalogussen, dus nog niet veel kunnen uittesten. Foto's volgen later wel!

Groetjes!

Tine x


3 opmerkingen:

  1. Al drie maanden bij de ausies en nu pas je eerste skippy?
    Dan heb je nog heel wa ontdekken voor de boeg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. martine goeminnedecember 22, 2009

    Dag Tim en Tine,

    Een gelukkige verjaardag voor alle twee (van Tine is al voorbij en voor Tim morgen).
    Wij hebben hier echt een winters weertje en een witte kerst in het vooruitzicht. Geniet ginder nog maar wat van de zon...
    Groetjes van ons allen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. moeken marjandecember 22, 2009

    dag Tim,
    een dikke proficiat met een kwarteeuw "JIJ"!! geniet van je verjaardag! laat je in de watten leggen van je liefje en vandaag moeten alle katten naar jouw pijpen dansen! ;-)
    vergullike erjaardag!!! met een klapper van een zoen
    vanwege geert en marjan, miet en robin, janne en sander en de hle verdere dierentuin : boris, kato, fergus, jimmy, ... :-)

    BeantwoordenVerwijderen