vrijdag 13 november 2009

De rommelmarkt

In Bankstown is er elke zondag rommelmarkt. Wij dus om 5u30 opgestaan, de auto volgeladen met dozen uit de garage en daarheen gereden. We waren duidelijk veel later dan de anderen, maar konden nog net een plaatsje bemachtigen. Nog geen tien seconden later was onze auto omringd met schattenjagers, die goed gezien hadden dat wij 'newbies' waren en dus geen verstand hadden van hoe het er daar aan toe ging. En dus ging in de eerste tien minuten meer dan de helft van ons gerief van de hand, aan véél te lage prijzen (ontdekten we achteraf, toen we zelf eens een toertje gingen doen op de markt). Wellicht veel andere verkopers die snel bij ons iets kwamen kopen voor we goed en wel opgestart waren, om dan daarna aan veel hogere prijzen in hun eigen kraam terug te verkopen... Maar goed, het was wel eens een ervaring en we hebben er een klein centje mee verdiend. (Na die eerste tien minuten hebben we wel nog amper iets verkocht en dus een hoop terug mee naar huis moeten nemen. Misschien gaan we zondag terug, maar dan pakken we 't anders aan! Doén alsof we weer van niets weten, dan komen ze snel, maar onze prijzen zullen dan wel wat hoger liggen :)). Toen het begon te regenen zijn we opgekrast en terug in ons bed gekropen voor een paar uur...

In de namiddag nam Luke ons mee naar Newtown, waar er een festivalletje was. Nu weten we dus waarom België zo beroemd is om z'n goeie festivals ;)
Maar het was er wel gezellig, beetje amateuristisch, maar veel volk! Lang zijn we niet gebleven, want Lukes vrienden verhuisden naar een beetje verderop in het dorp waar we een kleine afterparty hielden: gewoon een bak koude pintjes en een hoop vrienden bij elkaar. Tof!
(En ik mocht met Lukes auto naar huis rijden! Wat een eer! De eerste vrouw ooit aan het stuur van zijn auto! :P)

Het begin van deze week was tamelijk rustig. We hadden nog wat zaken in orde te stellen en hebben veel tijd op de computer gesleten. Cd's branden, foto's selecteren, werk zoeken,...

Intussen is het weer veel verbeterd en zijn we gisteren en vandaag naar het strand gegaan. Gisteren hebben we voor het eerst sinds we in Ozzie zijn ook echt in de zee gezwommen! Fris in het begin, maar wel heel leuke golven (tot over je hoofd!). En op de plek waar wij net uit het water gekomen waren, zwommen ineens drie dolfijnen! Heel dicht bij het strand (ik was verbaasd dat ze niet op hun buik in het zand bleven steken :)). Ik moest aan mijn zus denken die al jaren droomt van zwemmen met de dolfijnen :)

We zijn al een beetje bruin ;)

Groensels!

Tine


3 opmerkingen:

  1. hej Tine en Tim,

    zo te zien op de foto's worden jullie al helemaal echte aussies: bier drinken en 'hanging around'. En het zien er leuke feestjes uit :D
    De dolfijnen en walvissen moet je echt eens fotograferen als je ze ziet en dan posten, ik heb die nog nooit zelf gezien in het echt wild.
    Heb je al enig zicht hoe het daar met de aboriginies gesteld is?
    groetjes uit Hofstade (exact aan de andere kant van de globe tov waar jullie nu zitten) en nog veel deugd van de IKEA Gille-keks:P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lien D'Haeseleernovember 16, 2009

    Hey lieve Tine en Tim,

    Ik was eerlijk gezegd helemaal vergeten te kijken naar jullie blog, en ben er dus vandaag voor het eerst op beginnen lezen, en heb me echt geamuseerd!!! het lijkt me daar heel gezellig en warm :)

    Hier is het iets minder warm, hoewel voor de tijd van het jaar dan weer wel... Met dank aan de klimaatsopwarming!

    Hier worden mijn dagen gevuld met schoolwerken, bezoekjes aan een zieke meter (nogal ernstig, dus ook niet zo leuk), het in quarantaine houden van Jens die gesneuveld is door een griepvirus, af en toe gelukkig toch ook een feestje of optredeke (zoals vanavond), afspreken met overige vrienden (aangezien gullen veel te ver verwijderd zitten :) ), en nog wat andere dingen...

    Alles bij elkaar best gezellig, hoewel een bezoekje aan dat warme Australië precies ook niet slecht klinkt :)
    Ik kijk al uit naar een volgend bericht van jullie! en foto's van de mooie natuur en uitzichten, en ook de knappe Luke :) (aaha, en ge dacht dat mijn vrouwelijk oog dat nog niet had gemerkt ;) )

    Mensjes, geniet er daar van!
    Ik doe hier hetzelfde... en botst daar niet op de Korre (VdB, die zit daar ook ergens, of is nog op komst :) )
    en tot een volgend berichtje
    Toedeloe

    en een lieve knuffel
    btw, heeft mijn 'geluksvogeltje' al veel van Australië kunnen genieten? Zorg dat hij nog mee naar huis wil komen hé!

    ZOen
    Lien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Tine en Tim,
    Zo te zien hebben jullie het daar wel naar de zin hé.
    Het leven bestaat daar precies alleen maar uit uitgaan, fuiven en nog van die toeren.
    Geniet er maar van hoor en een volgende keer een betere verkoop op de rommelmarkt, allé : ten minste als de winst niet alleen dient om daarna te gaan opdrinken op één of ander festival hé.
    Maar kom : "waar de brouwer is, moet de bakker niet zijn", zeggen ze (ha,ha).
    Ik lig hier ondertussen even gevangen in eigen huis, geopereerd aan mijn meniscus(zo iets als bij Miet), dus even rondhuppelen op krukken en niet met de auto rijden, leven in gevangenschap m.a.w.
    maar kom, zal wel beteren hé met tijd en boterhammen.
    Hou jullie goed en een lieve groet,
    tante lieve en co...

    BeantwoordenVerwijderen