donderdag 19 november 2009

De drie zusters

Vliegen, vliegen, vliegen. Da's tegenwoordig alles waar Luke aan denkt (en vrouwen, misschien). Wij dus vrijdag nog eens mee. Naar helemaal bovenop de top van de berg gewandeld en het laatste stuk geklommen (rotsen, jeweetwel). Schoon uitzicht :)

Vrijdagavond hebben we nog op groot scherm naar de Australische versie van Nemo gekeken met een aantal vrienden van Luke en we zijn tot de gezamenlijke conclusie gekomen dat het huis in Sydney met zicht op de Harbour Bridge, het huis waar Nemo in een aquariummeke zit, vanuit die hoek met de brug en zo - niet kàn bestaan!

Omdat er die avond ook enkele pintjes mee gemoeid waren en omdat onze genodigden niet graag naar huis wilden, was het opstaan zaterdag niet zo eenvoudig, en bijgevolg zijn we pas rond de middag naar de Blue Mountains vertrokken. Lukes vriendin Stacey wilde ook graag mee maar die raakten we ergens onderweg kwijt omdat we Luke tegenkwamen op de snelweg en hij haar gezelschap eiste. Hij was ook op weg naar de Blue Mountains, maar het was toch zeer toevallig dat we hem net toen op dat stukje snelweg tegenkwamen (lees: hij racete ons voorbij :)).
Anyway, we reden naar zijn moeders huis waar we wat rondcrossten met zijn brommerke. Daarna reden we nog een uur om de Three Sisters te zien (zeer bekend! Zie foto) en vervolgens bezochten we nog een uitkijkpunt een beetje verder, waar we picknickten bij de ondergaande zon. Zeer gezellig! 's Avonds nog even meegegaan naar een groot uitgaanscomplex vol cocktailbars, dansvloeren, togen,... Het was op de weg naar huis, dus waarom niet? :)

Zondag hebben we de plek bezocht waar Captain Cook destijds in 1770 geland is met boot en crew om Australië te ontdekken. Maandag hebben we het huis hier nog wat properder gemaakt en gisteren zijn we in Sydney om onze post gegaan. 's Avonds was er een eindejaarsvoorstelling van film- en digitalemediastudenten, een soort filmfestival eigenlijk. Er zaten euh.. 'aparte' filmpjes tussen :)

Omdat hier nog steeds vanalles gebeurt en we veel geld uitsparen voor accomodatie en eten, denk ik dat we hier toch nog even langer blijven... Tot we een ander plan hebben!

Tot later!

Tine





4 opmerkingen:

  1. Hoi daar,

    wat een leven, wat een leven en wat een prachtige natuurbeelden zeg, imposant.
    Wat zie ik als ik naar buiten kijk ? hier en daar een boom in onze tuin.
    Maar kom, vandaag schijnt het zonnetje en straks komen mémé en pépé op bezoek voor een tasje koffie.
    Geniet er nog verder van........
    tante lieve

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dag tine en tim,
    gisteren was het hier ook een hele leuke dag (voor mij !!!) nadat lukas al een maand of zes heel enthousiast "pepe" zegt, kwam hij gisterenmorgen bij ons toe, en riep "oma", dat heeft hij de ganse dag wel honderd keer herhaald, en telkens smolt ik weg....
    ook verleidt hij elke woensdagmorgen weer pepe en meme met zijn snoetje, nieuwe woordjes, en zijn geheugen (hij weet meme haar koeken zitten, toont pepe de weg op zijn landkaarten, reageert ontgoocheld als meme de telefoon wat hoger had gezet....)
    groetjes !!!
    (zeg : jullie staken die brandjes toch niet aan in de regio rond sydney ?)
    tante regien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hello tine en tim !
    het is net bekend gemaakt op het nieuws dat onze premier herman van rompuy verkozen is als eerste europese president !
    jaja, ne vlaming !
    en in de britse pers stond vandaag nog te lezen (pisnijdig als ze waren, omdat hun favoriet, tony blair dreigde van het niet te halen : "britain ruled by a belgian ? you must be joking !"
    goed hé, daar kan je ginder eens mee uitpakken ja, je ziet, naar australie reizen kan zware gevolgen hebben !
    bereid jullie maar voor op een europese carrière !!!
    tante regien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat kan geen probleem zijn ;)

    BeantwoordenVerwijderen