zaterdag 20 maart 2010

Tasmanië!

We hebben ons bedacht. De goudsteden zijn uitgesteld. Zondagochtend hebben we vanuit St Kilda (suburb van Melbourne waar we naar een marktje gingen en de beroemde pier) ons ticket naar Tasmanië geboekt. Nekeer zot doen ;) Maandagochtend dus vroeg opgestaan om vervolgens om negen uur op de ferry te zitten, dicht bij de stopcontacten zodat we alles nog eens konden opladen, terwijl onder ons in dek vijf onze auto zachtjes meeklotste met de golven.

De reis duurde tien uur. Ik heb de derde Stieg Larsson uitgelezen, Tim heeft zich voornamelijk met computerspelen beziggehouden. Maar soit, om zeven uur ’s avonds stonden we dus in Devonport, en na een controle van de quarantainepolitie mochten we het eiland gaan verkennen. We sliepen aan de kust op een parking met veel caravans en luide kinderen, dus de ochtend erna maakten we dat we weg waren. Richting Narawntapu National Park, waar we die middag gezellig in de zon lunchten en erna een paar uur gingen wandelen. Vooral veel pandemelons gezien, een variant van kangoeroe die nog kleiner is dan de wallabies en o zo schattig! Maar veel opmerkelijker was de slang die we onderweg tegenkwamen. Het pad was bezaaid met boomwortels, dus had Tim maar op het laatste nippertje gezien dat waar hij net op wou trappen geen wortel maar een slang was. Hij maakte een sprongetje terwijl de slang tussen ons in zichzelf ‘platmaakte’ (haar nek ‘openzette’), als agressief gebaar. Wij dus van beide kanten op veilige afstand een foto gemaakt (uiteraard) en gewacht tot ze wegglibberde. Daarna - in onze sandalen - toch iets voorzichtiger voortgewandeld :). Volgens de parkwachter was het een tiger snake, een giftige soort die behoorlijk vaak voorkomt in Tasmanië.

We zijn intussen ook gestoken door bijna elk mogelijk Australisch insect :), vooral mieren en kleine (ongevaarlijke) spinnen houden nogal van mij. Maar de muggenbeten zijn lastiger en jeuken vreselijk. Geef ons maar de grotere beesten :)

Vanuit het nationale park zijn we dan in één dag, mits enkele tussenstops, naar Lilydale gereden. We hebben in heel Tasmanië nog geen minuut bereik gehad met onze gsm, dus toen we het huis van de wwoof-mensen niet meteen vonden moesten we bij een onbekend huis gaan aanbellen om hun telefoon te lenen. Keken die even raar dat ze op hun godvergeten stuk land ineens twee vreemdelingen over de vloer kregen :). Afin, de weg die we moesten nemen ging nog voorbij de bordjes ‘private road’ en ‘go back, nobody lives here anymore’, over hobbelige, vuile steentjes (maar onze auto was toch al bedekt in stof door het nationale park) naar een huis bijna op de top van een heuvel, omringd door regenwoud. Daar zitten we sinds donderdag en we blijven nog tot maandag. We werken hier in ruil voor ons eten en accommodatie. Het werk? Vier uur per dag klussen: patatten rooien, kruiden- en groentetuinen onderhouden en de rijpe courgettes, kolen en andere uitzoeken, de oprit proper houden na een regenvlaag, onze accommodatie (een oude treinwagon midden in het bos) kuisen,... Allerlei huis- en tuinklusjes dus. Het eten is heel vers en recht uit de tuin, een verschil met de voorbije twee weken (toen we vooral op instant pakjes pasta en saus leefden :)).

Na maandag rijden we wellicht naar een andere wwoof-plek.

Hier hebben we nog een beetje (traag) internet, dus wie ons wil bereiken kan er maar beter even gebruik van maken!

See you!

Tine

7 opmerkingen:

  1. Hey luitjes

    Fijne verhalen, al huiver ik bij de gedachte aan die spinnen... Op Spinnesloot in Mariakerke beginnen de giftanden zich ook al te nestelen aan de raamkozijnen.

    Computerspelen van Tim: CM 00-01 toch niet zeker? Ik ga ook beginnen aan de derde van Larsson. De tweede viel wat tegen, dus ben benieuwd.

    Binnenkort gaat mijn professionele leven misschien een andere wending nemen. Van zodra het officieel is, zal ik het jullie meedelen.

    Bijna halfweg, reken ik hier even snel uit. Maak er nog het beste van!

    Cheerio

    R

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En gebruik hebben we er van gemaakt dat jullie eventjes internet hebben! ;-) 't Babbelken heeft deugd gedaan :-) Geniet ginder maar gezellig verder van al jullie spannende natuurbelevenissen! Soms zou ik even willen ruilen, en zeker als Tine me doet watertanden over leven in een regenwoud, samen met het ventje, helemaal afgezonderd, Geert hele dagen "houthobby" spelen met veel machientjes en verder vooral in je eigen behoeften voorzien en leven als God in Frankrijk .. hé Tine?! Pleit maar "schuldig"! Alleen .. binnen tien jaar pas ik waarschijnlijk op de kleinkinderen ipv ergens in een Godvergeten regenwoud in Tasmanië te leven :-) 't heeft allebei zijn charmes, daar ben ik van overtuigd!! Beter dat jullie nu héél erg genieten en veel verhalen en foto's meebrengen naar huis, dan kunnen we later samen dagdromen over Tasmanië en Aussieland ;-) ps Tine : boek nergens te vinden :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En tss () : wanneer komen er foto's??

    BeantwoordenVerwijderen
  4. tante lievemaart 20, 2010

    Hey, hey, hey,

    Weer een flink opstel zeg, waarvoor dank.
    Amai, amai, prachtige beelen ook.
    Bij de zin van die slang staat mijn haar hier al recht, ik zou nogal springen, denk ik.
    Vandaag is het zaterdag, dus als ik het goed gelezen heb trekken jullie overmorgen dan verder naar het volgende avontuur.
    Het beste hé en blijf voorzichtig zenne.
    Liefs uit Berlare,
    tanteken

    BeantwoordenVerwijderen
  5. let toch op van die vieze beesten
    volgende week ga ik met Geert naar een wijnbeurs van de Vos Patrick
    groetjes
    nonkel Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De slangen zijn een beetje griezelig, maar we zijn altijd voorzichtig hoor :)

    Grote plannen voor de paasvakantie daar, tante?

    Nonkel Chris, hier zitten we ook in een wijnstreek, heb al wat foto's gemaakt om aan pepe te tonen :)

    Groetjes!

    PS, Robin: Tim is volledig into Civilization tegenwoordig, geen CM ;)

    BeantwoordenVerwijderen