donderdag 10 juni 2010

Van de Bays naar Broome

Vrijdagochtend 28 mei vertrokken we in Nanson met een zak vol fruit, een fles versgeperst fruitsap en een hoop sla en tomaat. Genoeg vitamientjes dus om tot gisteren toe te komen!

We reden van Nanson naar Kalbarri, waar we ineens weer moesten wennen aan de zon, en van daaruit naar Shark Bay. Het bekendste stadje daar in het meest westelijke punt van Australiƫ is Monkey Mia, waar een kolonne dolfijnen dagelijks op bezoek komt. Wij waren een beetje te laat voor de dolfijnen, maar zagen wel prachtig water met heel veel zeegras (waar zeekoeien komen grazen!) en supermooie uitzichten vanop de kliffen.

Tegenwoordig slapen we meestal langs de baan omdat de bezienswaardige steden allemaal veel te dure caravanparken hebben en je er niet ‘wild’ mag kamperen. Na Shark Bay reden we door Carnarvon naar Coral Bay, een resort aan het turkooisblauwe water, waar je kan snorkelen op enkele tientallen meters in zee. Wij dus zwemgerief aan en duikbril opgediept en gaan “snorkelen”. Vermoeiend als je zo constant om adem moet gaan happen, maar alles onder water was zeker en vast “adembenemend” ;) Superveel minivisjes in alle kleuren en maten, zo’n meter onder je tussen de slavormige, roosvormige, dodetakkenvormige,… koralen. Dat vond zelfs ik - bang van de zee - heel heel tof!

Van Coral Bay reden we via het binnenland naar Karijini National Park - in de hitte - om er twee dagen boven en in de gorges rond te lopen. Van bovenaf zijn het donkerrode stenen in laagjes tot in de diepte, en als je erdoor loopt zie je overal groen, kleine watervalletjes en kleine oases : ) Vreet schoon!

Na Karijini stopten we nog even in Port Hedland voor wat inkopen voor we in een ruk naar Broome doorreden, met een kapotte airco… Nu zitten we dus sinds woensdag in Broome. We zijn al gaan zwemmen en hebben een parelwinkel ontdekt (ik natuurlijk in extase : )) en zijn gaan tweedehandsboekshoppen (we lezen te veel en te snel : )), hebben de zonsondergang gezien (en de kamelen met mensen die veel willen betalen om op zo’n stinkertje de zonsondergang te gaan bekijken),… Vandaag moeten we onze airco laten maken om dan in enkele dagen naar Darwin te rijden, met enkele stops in de Kimberley.

Hoe gaat alles daar intussen? Bijna verkiezingen!

Groetjes!

Tine en Tim

ps. ondertussen zijn we al in Darwin met maar 30 minuten internet dus de rest volgt later net als de foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten